Pestovanie

Pestovanie Rumančeka

Každý rok koncom Septembra sa na pripravenú pôdu vysieva Rumanček pravý, ktorý počas jesene a zimy rastie. Na jar, v Máji, je už plne zakvitnutý a vhodný na zber. Z Rumančeka zbierame pomocou špeciálneho zberača iba kvet, pretože tento obsahuje najviac silíc – účinných látok. Hneď po zbere sa Rumanček odváža na vysušenie do sušiarne. Keď je Rumanček dostatočne usušený, putuje do špeciálneho stroja – odstopkovača – kde je zbavený stopiek alebo lístkov materskej rastliny. Po odstopkovaní máme finálnu surovinu, ktorá sa ešte v prípade porciovaného čaju poreže na menšie kusy a v prípade sypaného čaju, je po odstopkovaní už pripravená na zabalenie.

Videozostrih z procesu pestovania Rumančaka

Sypaný Rumanček čaj

Porciovaný Rumanček čaj

BIO Rumanček čaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *